~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿ Ceriakan Hidupmu ~♥✿ ~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕

Assalamualaikum dan selamat datang ke Blog ALBUM KENANGAN ni...Blog ini sekadar mengimbau kembali kenangan bersama keluarga,saudara-mara serta sahabat handai. Juga diselitkan sedikit artikel-artikel yang berkaitan dengan Islam serta kisah kehidupan yang kebanyakkannya dikirim oleh sahabat-sahabat di Kelab Usrah dan dakwah, sedikit sebanyak memberi peringatan dan juga pengajaran dalam kita mengharungi kehidupan seharian sebagai seorang muslim. Jadi sambil-sambil menikmati keindahan alam ciptaan ALLAH...sudi-sudilah meluangkan masa melayari dan membacanya yer...sekurang-kurangnya kita sama-sama memperolehi sesuatu yang lebih bermakna di dunia dan bekalan di akhirat kelak.InsyaAllah. Akhir kata ~♥✿.¸¸.•´✿◕MARI JADI ORANG BAIK • ~♥✿.¸¸.•´✿◕ ◕JAGA IMAN ◕JAGA SOLAT◕JAGA AKHLAQ ◕TUTUPLAH AURAT ~♥✿Selamat menonton dan membaca~♥✿

IM 5SC GRADUATION DAY PERFORMANCE

Rabu, Januari 04, 2012

Hari pertama sekolah

Hari ini 4 Januari 2012 bersamaan 10 Safar 1433 Hijrah, aku dan anak-anakku mulakan sesi persekolahan bagi tahun 2012. Awal –awal ni susah nak bangkitkan mereka nie sebab dah biasa cuti lambat sikit bangun. Jam bunyi dah kul 5.15 am bangkitkan angah dulu, jam 5.45 aku mula bangkitkan anak-anak kecik nie termasuk bapaknye sekali he he he….kejutkan anak lagi mudah dari bapaknya…… Beginilah rutin harian yang dilalui olehku dan anak-anakku.

IMAG1308IMAG1311IMAG1312

Sarapan ala kadar je sebagai alas perut.

IMAG1314IMAG1315IMAG1316IMAG1319IMAG1320IMAG1317

Perhimpunan pagi yang pertama buat Dira dan kawan-kawannya Tahun 1.   Jam 12.50 pm sekolah sesi pagi tamat.  Dira dan Hadif bersiap-siap pula untuk ke sekolah petang (SRA).  Harap-harap Dira akan bertahan dengan jadual barunya nie.  Jam 5.30 pm pulang dari sekolah agama. Rutin yang perlu dibiasakan bila sampai rumah…mandi, solat asar, makan malam, susun buku, rehat sebentar (menonton) sementara menunggu maghrib, 7.30 pm ke kelas mengaji hingga jam 9.00pm. Malam buat kerja sekolah.  Begitulah hari-hari dan akan jadi hafalan bagi anak-anak bila ditanya. 

Insyallah…Dira pasti boleh ikut cuma baru-baru nie adakala kelas mengajinya(Dira) termiss sbb tertidur….dalam proses menyesuaikan diri……Dira Boleh……..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Makna Bacaan Dalam Solat

Kamus Bahasa Arab

English to Arabic to English Dictionary
Find word:
Exact Word / Starting Word Sub Word
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
www.SearchTruth.com

OMBAK RINDU

Jom skodeng

Majlis Graduasi Mrsm Slideshow: Maizah’s trip from Putrajaya, Selangor, Malaysia to Kampung Pondok Upih (near Georgetown, Pulau Penang) was created by TripAdvisor. See another Georgetown slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

MAJLIS GRADUASI NUR HADIRAH IZZATI

Hari Graduasi Dira Slideshow: Maizah’s trip to Bangi, Selangor, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Bangi slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.