~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿ Ceriakan Hidupmu ~♥✿ ~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕

Assalamualaikum dan selamat datang ke Blog ALBUM KENANGAN ni...Blog ini sekadar mengimbau kembali kenangan bersama keluarga,saudara-mara serta sahabat handai. Juga diselitkan sedikit artikel-artikel yang berkaitan dengan Islam serta kisah kehidupan yang kebanyakkannya dikirim oleh sahabat-sahabat di Kelab Usrah dan dakwah, sedikit sebanyak memberi peringatan dan juga pengajaran dalam kita mengharungi kehidupan seharian sebagai seorang muslim. Jadi sambil-sambil menikmati keindahan alam ciptaan ALLAH...sudi-sudilah meluangkan masa melayari dan membacanya yer...sekurang-kurangnya kita sama-sama memperolehi sesuatu yang lebih bermakna di dunia dan bekalan di akhirat kelak.InsyaAllah. Akhir kata ~♥✿.¸¸.•´✿◕MARI JADI ORANG BAIK • ~♥✿.¸¸.•´✿◕ ◕JAGA IMAN ◕JAGA SOLAT◕JAGA AKHLAQ ◕TUTUPLAH AURAT ~♥✿Selamat menonton dan membaca~♥✿

IM 5SC GRADUATION DAY PERFORMANCE

Selasa, Jun 07, 2011

Acara tradisi hu hu hu…………

Ada acara terbaru yang diperkenalkan oleh Cik No…make over muka dengan makeup terkini heeeeeeeee…..lihat siapa pesertanye……..

IMG_8134

Peserta from India…..tapi sebab dah kawin campur dengan orang Malaysia dah jadi Jawa he he he……..

IMG_8142

Apek from Ramuan China….pun dah kawin campur pandai cakap melayu daaaaa……..

 

IMG_8148

Dua-dua ni student Cik Normah….tengah belajar makeup………..

IMG_8152

Kesian yang ni pun student juge…..masalahnye handbeg tu tak leh lepas sebab tu makeup kurang sempurna……..

 

 IMG_8153 

Ape jeling-jeling ni…..dia dah tak sabar nak belajar make up tu…..kemas dulu ye….

IMG_8182

Yang ni nak jadi baby face tapi tersilap bancuhan….sapu-sapu terjadi cam nie  ha…………masih hensem lagi tu Mat…..

IMG_8146 Masalahnye sapele dah makeupkan pengantin ni???????? Makeup tak ratele…….kesian dia…………

Hidup perlu bergurau senda baru boleh ceria……………..dan membawa bahagia….Kalau hidup bermasam muka…bukan saja bermuram durja…nanti muka cepat tua….

Falsampah hidup……HIDUP MESTI CERIA…..senyum selalu..awet mude beb……. Macam mana nak ceria jom kita saksikan acara tradisi paling gempak……….IMG_8187 IMG_8188

Acara sapu bersih……..

 

 IMG_8166 IMG_8167

  IMG_8168 IMG_8169

“Hurry….Hanim tak kena lagi kak”……pasti ke????????? Orang sebelah dah ketawa dah tu…..mana boleh lepas…..

 IMG_8170 IMG_8171

Yang sebelah tertunduk malu…….yang sebelah tersipu-sipu……

 IMG_8172 IMG_8174

Antara muka-muka tercantik musim ni…………….

IMG_8173 IMG_8189

Apo kojo ko ni……..main pis-pis lak tengok orang tengah meeting ni cam mana cara nak selosaikan masalah negara…….

 IMG_8175 IMG_8176

Tak de lak dengar guru di langit…tetiba je hujan turun……….padan muka aku…….

 IMG_8177 IMG_8178

Kerja berat sampai lencun…………..dengar khabar satu badan rasa suam-suam kuku…tanda-tanda nak demam le tu…katanye kepala terasa bahang……pengajarannya  sarang tebuan jangan dijolok…….kan dah pijau satu badan…….

 IMG_8179 IMG_8180

Didikan pertama nie…….kerja sama……

 IMG_8181  IMG_8183

Terima seadanye……….sicomot hu hu hu……

IMG_8185 IMG_8186

Kesian dia…..kerak nasi pun sodap….pengajarannye…..jangan membazir

 IMG_8184

Jurufoto pro ni pun teruk gak kena ….tapi senyum jer…..tutuple mulut tu sikit……gigi lupa pasang ha ha ha…….

Macam tule keluarga kami ni….CERIA….CERIA….CARIA……apa-apa pun hidup perlu diharungi….Kepada pasangan pengantin selamat menempuh alam rumah tangga…..Jika kebahagiaan yang dicari…kebahagiaan yang dimiliki begitulah sebaliknya.  Hidup berumahtangga perlu bertimbang rasa dan saling faham memahami Semoga beroleh kebahagiaan dan  keberkatan di dunia dan di akhirat……Insyallah.  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Makna Bacaan Dalam Solat

Kamus Bahasa Arab

English to Arabic to English Dictionary
Find word:
Exact Word / Starting Word Sub Word
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
www.SearchTruth.com

OMBAK RINDU

Jom skodeng

Majlis Graduasi Mrsm Slideshow: Maizah’s trip from Putrajaya, Selangor, Malaysia to Kampung Pondok Upih (near Georgetown, Pulau Penang) was created by TripAdvisor. See another Georgetown slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

MAJLIS GRADUASI NUR HADIRAH IZZATI

Hari Graduasi Dira Slideshow: Maizah’s trip to Bangi, Selangor, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Bangi slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.