~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿ Ceriakan Hidupmu ~♥✿ ~♥✿.¸¸.•´✿◕~♥✿.¸¸.•´✿◕

Assalamualaikum dan selamat datang ke Blog ALBUM KENANGAN ni...Blog ini sekadar mengimbau kembali kenangan bersama keluarga,saudara-mara serta sahabat handai. Juga diselitkan sedikit artikel-artikel yang berkaitan dengan Islam serta kisah kehidupan yang kebanyakkannya dikirim oleh sahabat-sahabat di Kelab Usrah dan dakwah, sedikit sebanyak memberi peringatan dan juga pengajaran dalam kita mengharungi kehidupan seharian sebagai seorang muslim. Jadi sambil-sambil menikmati keindahan alam ciptaan ALLAH...sudi-sudilah meluangkan masa melayari dan membacanya yer...sekurang-kurangnya kita sama-sama memperolehi sesuatu yang lebih bermakna di dunia dan bekalan di akhirat kelak.InsyaAllah. Akhir kata ~♥✿.¸¸.•´✿◕MARI JADI ORANG BAIK • ~♥✿.¸¸.•´✿◕ ◕JAGA IMAN ◕JAGA SOLAT◕JAGA AKHLAQ ◕TUTUPLAH AURAT ~♥✿Selamat menonton dan membaca~♥✿

IM 5SC GRADUATION DAY PERFORMANCE

Isnin, Mac 14, 2011

Sambutan Ulang Tahun Kelahiran…

ALHAMDULILLAH…Semalam 13 Mac, birthday hubby……Hakim (17 Mac) dan Haziq (16 Mac).  So sambut sekalilah tu…..Dan Nak ambil kesempatan ni nak ucap “SELAMAT HARI LAHIR” buat abang, angah(Hakim) dan alang(Haziq).  Semoga sentiasa mendapat rahmat dan keberkatan daripada ALLAH…amin…INSYALLAH.

Pada petang 12 Mac tu kak Mai dah mula buat sedikit persiapan. Badan rasa macam nak demam tapi gagahkan juga,  cuba-cubalah buat kek sendiri untuk mereka ni.  Nilah antara yang sempat dibuat……

        Persiapan Sambut Bday 12.3.2011 020  Persiapan Sambut Bday 12.3.2011 024 Persiapan Sambut Bday 12.3.2011 007

Pada pagi 13 Mac tu, kak Mai dan hubby dah ke pasar.  Kami plan nak masak yang simple jer… “Nasi Ayam”……Hubby dan anak-anak pun turut membantu kak Mai.  Hakimbahagian kemas-mengemas.  Haziq dan Dira tolong lap pinggan dan cawan.  Along pula tolong di dapur………. Sambil tunggu air rebusan ayam, kak Mai sempatlah buat kuih Seri Muka……

BIRTHDAY 13.3.2011 003

Seri muka pandan……wangi.

 

BIRTHDAY 13.3.2011 002

Persiapan buat nasi ayam ni……goreng dulu beras supaya masaknya cantik……

 

Lebih kurang jam 11.00 kami dan siap dah…cuma tinggal bahagian menggoreng dan potong memotong buah-buahan.  Busu Saadiah dan keluarga, sampai jam 11.30 pagi.  Alhamdulillah part potong-memotong buah , busu ambil alih…..

 BIRTHDAY 13.3.2011 005

Pedihke potong buah tu……sampai terlelap …

Antara hidangan untuk tetamu ialah…….Nasi ayam, kuih-muih (popia goreng, karipap, vadai ubi), kuih bakar (pemberian mak ani), nugget dan ketam ball goreng, kek coklat, blueberry coco cheese cake (kek birthday), coklat dan coklat biskut oreo, makanan ringan untuk kanak-kanak ,ais krim pelbagai rasa dan buah tembikai dan oren.  Air pula..air tebu dan sarsi….

 

BIRTHDAY 13.3.2011 034BIRTHDAY 13.3.2011 060

BIRTHDAY 13.3.2011 064 BIRTHDAY 13.3.2011 063

Bawah……Acara potong kek…………….

 BIRTHDAY 13.3.2011 014 BIRTHDAY 13.3.2011 015

BIRTHDAY 13.3.2011 016  BIRTHDAY 13.3.2011 018

 BIRTHDAY 13.3.2011 019 BIRTHDAY 13.3.2011 020

 BIRTHDAY 13.3.2011 021 BIRTHDAY 13.3.2011 022

Ayah sedang potong kek…….

 BIRTHDAY 13.3.2011 023BIRTHDAY 13.3.2011 026

BIRTHDAY 13.3.2011 024BIRTHDAY 13.3.2011 025

    BIRTHDAY 13.3.2011 027 BIRTHDAY 13.3.2011 028

Giliran Haziq  memotong kek…..

BIRTHDAY 13.3.2011 029 BIRTHDAY 13.3.2011 031

BIRTHDAY 13.3.2011 032 BIRTHDAY 13.3.2011 033

Giliran Hakim pula….

 

Antara tetamu yang hadir…..

 BIRTHDAY 13.3.2011 007 BIRTHDAY 13.3.2011 009

 BIRTHDAY 13.3.2011 010 BIRTHDAY 13.3.2011 011 

BIRTHDAY 13.3.2011 043BIRTHDAY 13.3.2011 046

Gambar atas….Hakim dan kawan-kawannya..

 

BIRTHDAY 13.3.2011 038BIRTHDAY 13.3.2011 044

Haziq dan kawan-kawannya….

 

     BIRTHDAY 13.3.2011 039BIRTHDAY 13.3.2011 036 

 BIRTHDAY 13.3.2011 041BIRTHDAY 13.3.2011 042

Turut serta Pak Lang, Mak Lang dan Wajihah…..serta Acu, Pak Cu dan Firdaus…….

        BIRTHDAY 13.3.2011 035  BIRTHDAY 13.3.2011 037   BIRTHDAY 13.3.2011 040  

Makan…makan…makan…………

  BIRTHDAY 13.3.2011 045 

Busu dan keluarganya…….sedang bersantai di wakaf……sambil makan-makan….

 

Aiskrim 11.3.2011 005 Aiskrim 11.3.2011 001 Aiskrim 11.3.2011 002

Hidangan pertama menyambut ketibaan orang dari Melaka……..

 

BIRTHDAY 13.3.2011 050 BIRTHDAY 13.3.2011 051    

Acik sekeluarga….. sedang menjamu makan ais krim buatan sendiri……..

 

 

Acik sekeluarga pulang selepas Maghrib…….Terima kasih kepada semua yang hadir…….

1 ulasan:

Makna Bacaan Dalam Solat

Kamus Bahasa Arab

English to Arabic to English Dictionary
Find word:
Exact Word / Starting Word Sub Word
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
www.SearchTruth.com

OMBAK RINDU

Jom skodeng

Majlis Graduasi Mrsm Slideshow: Maizah’s trip from Putrajaya, Selangor, Malaysia to Kampung Pondok Upih (near Georgetown, Pulau Penang) was created by TripAdvisor. See another Georgetown slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

MAJLIS GRADUASI NUR HADIRAH IZZATI

Hari Graduasi Dira Slideshow: Maizah’s trip to Bangi, Selangor, Malaysia was created by TripAdvisor. See another Bangi slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.